WiZ lampen

Vergelijk en koop voordelig!

Inhoudsopgave

Wat zijn WiZ lampen?

WiZ lampen zijn slimme lampen, ontworpen om de manier waarop we verlichting gebruiken te veranderen. De slimme lampen van WiZ maken gebruik van geavanceerde technologie om de verlichting aan te passen aan jouw behoeften en om energie te besparen. Op deze pagina zal ik het productaanbod van WiZ opsommen en de diverse voor- en nadelen van WiZ verlichting zo objectief mogelijk uiteenzetten waardoor WiZ lampen kopen nog gemakkelijker wordt.

WiZ verlichting

Video over koppelen WiZ Lampen

Installatie en gebruiksgemak

Een WiZ lamp is eenvoudig te installeren en te gebruiken, dat is een erg groot voordeel. Dit maakt het mogelijk om je slimme lampen van Wiz snel en gemakkelijk aan te sluiten, te installeren en te gebruiken zonder er al teveel technische kennis voor nodig te hebben. Het installatieproces van een WiZ slimme lamp is snel en eenvoudig, waarbij de lamp simpelweg in een bestaande fitting gedraaid kan worden. Vervolgens kun je de lamp via de WiZ app op je smartphone of tablet bedienen.

De WiZ app

De WiZ app is uiterst intuïtief en gemakkelijk in gebruik. Deze app bevat verschillende instellingen en opties waarmee je jouw WiZ verlichting helemaal naar wens kunt instellen en aanpassen. De app geeft je de mogelijkheid om de helderheid van je lampen aan te passen, de kleur van je lampen te veranderen, een tijdschema in te stellen en nog veel meer.

De app van WiZ biedt ook verschillende voorgedefinieerde sferen die je als gebruiker kunt selecteren om snel en eenvoudig de sfeer in een bepaalde kamer of ruimte aan te passen. Dit is vooral handig voor eenieder die er waarde aan hecht om snel een bepaalde sfeer neer te zetten, bijvoorbeeld voor een feest of een romantisch diner.

WiZ Google Home

Compatibiliteit Wiz verlichting

WiZ verlichting is compatibel met de meeste smart home platformen, waaronder Google Home en Amazon Alexa. Dit maakt het mogelijk om je WiZ lampen met je stem te bedienen en je smart lampen te integreren en samen te laten werken met andere slimme apparaten in je huis. Zo kun je bijvoorbeeld je slimme verlichting zodanig instellen dat de lampen automatisch uitgaan wanneer jij je huis verlaat.

Daarnaast kun je de de WiZ app ook gebruiken om je lampen op afstand te bedienen, zelfs wanneer je niet thuis bent. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op vakantie bent en jij je huis wilt beveiligen door de verlichting op bepaalde tijden in- en uit te schakelen.

Kleur- en dim opties

Een heel groot voordeel van een WiZ-lamp is dat deze een breed scala aan kleuren opties bevat. Dit maakt het mogelijk om de kleur van je verlichting aan te passen aan je persoonlijke stemming en/of voorkeur of om de sfeer van een bepaalde kamer of ruimte te veranderen. Een WiZ lamp biedt een breed scala aan kleuropties, waaronder warm wit licht, koel wit licht en/of verschillende kleuren.

Bovendien bieden WiZ lampen ook een breed scala aan mogelijkheden om de lamp te dimmen, waardoor je in staat ben de helderheid van je verlichting aan te passen aan je behoefte. Dit is vooral handig wanneer je de verlichting wilt aanpassen aan verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld het kijken van een film, het lezen van een boek of het doen van huishoudelijke taken.

Energiezuinigheid

Nog een voordeel van Wiz-lampen is dat ze zeer energiezuinig zijn. Dit komt doordat ze gebruik maken van zogenaamde LED-technologie, die veel minder energie verbruikt dan traditionele verlichting. Dit betekent concreet dat je geld kunnen besparen door WiZ lampen te gebruiken en hiermee je “Carbon Footprint” ietsje minder groot is.

Duurzaamheid

Wiz-lampen zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Dit betekent dat je jouw lampen vele jaren kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over vervanging of reparatie. Dit is vooral handig voor mensen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing voor hun voorlichtingsbehoeften.

Populaire WiZ lampen

Prijs van WiZ lampen

Een ander aspect van WiZ lampen dat het vermelden waard is, is de prijs van deze slimme verlichting. Hoewel de prijzen van WiZ lampen iets hoger zijn dan die van traditionele verlichting, zijn ze vergelijkbaar met die van andere slimme verlichtingssystemen op de markt. Gezien de vele voordelen van de lampen van WiZ is het de investering zeker waard.

Tot slot

WiZ lampen bieden een breed scala aan functionaliteiten en opties die het gebruik van verlichting in huis aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudige installatie, het gebruiksgemak, de compatibiliteit met de diverse smart home platformen, de kleur- en dim opties, de energiezuinigheid en de duurzaamheid maken een WiZ lamp tot een uitermate goede keuze voor mensen die hun verlichting in huis smart willen maken.

Hoewel de prijs van een WiZ Lamp wat hoger ligt dan die van een traditionele gloei- of halogeenlamp, zijn de voordelen die een slimme lamp van WiZ met zich mee brengen, de investering meer dan waard. Kortom, WiZ verlichting is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een slimme en duurzame oplossing voor zijn of haar verlichting in huis.

WiZ verlichting kopen bij

Veel gestelde vragen

WiZ en Philips Hue zijn beide slimme verlichtingssystemen, maar ze zijn niet direct compatibel met elkaar omdat ze verschillende technologieën en protocollen gebruiken. WiZ lampen werken via WiFi, terwijl Philips Hue over het algemeen Zigbee of Bluetooth gebruikt.

Hoewel je WiZ-lampen en Philips Hue lampen niet native samen kunt gebruiken, zijn er enkele workarounds waarmee je beide systemen in één smart home omgeving kunt integreren:

  1. Spraakassistenten
    Als je een slimme spraak assistent zoals Google Home gebruikt, kun je beide systemen onafhankelijk bedienen met spraakopdrachten. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Hey Google, zet de WiZ lampen aan". Let op: hoewel je beide systemen kunt bedienen, zullen ze nog steeds afzonderlijk werken.
  2. Home automation platforms
    Met behulp van home automation platforms als Home Assistant, openHAB of Node-RED ben je in staat om WiZ lampen en Philips Hue lampen te integreren in één systeem, waardoor je geavanceerde automatiseringsregels kunt maken die beide systemen omvatten. Dit vereist enige technische kennis en configuratie, maar het is een optie om beide systemen samen te laten werken.

Houd er echter rekening mee dat deze workarounds slechts beperkte integratie bieden en dat WiZ en Philips Hue nog steeds verschillende verlichtingssystemen zijn. Het kan daarom de moeite waard zijn om te overwegen om je volledig te committeren aan één systeem voor een naadloze en eenvoudigere ervaring.

WiZ is niet direct van Philips maar is wel nauw verbonden met het merk. WiZ Connected Lighting Company Limited is een onafhankelijk bedrijf dat in 2015 is opgericht en zich richt op slimme verlichting. In 2019 werd WiZ echter overgenomen door Signify, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Philips Lighting.

Signify is wereldwijd marktleider in verlichting en werd in 2016 afgesplitst van Royal Philips. Signify is ook de licentiehouder van Philips producten op het gebied van verlichting. Hoewel WiZ en Philips Hue nu beide onder de paraplu van Signify vallen, opereren ze nog steeds als afzonderlijke merken en productlijnen met hun eigen technologieën en ecosysteem.

In eenvoudige bewoordingen, WiZ is niet van Philips maar is een onderdeel van Signify, het bedrijf achter Philips Lighting en Philips Hue.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,00)
mediamarkt.nl (€28,99)
coolblue.nl (€29,99)
lampentotaal.nl (€29,99)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2023 - 14:35

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,00)
coolblue.nl (€29,99)
lampentotaal.nl (€29,99)
mediamarkt.nl (€29,99)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2023 - 14:35